Bonjour! Bezoek uit Lyon

20.11.2018 Aanstaande vrijdag ontvangt Lyceum de Grundel in het kader van het uitwisselingsprogramma met een school uit Lyon een groep Franse leerlingen.

De leerlingen uit 5VWO met Frans in het pakket trekken een week op met de Franstalige leerlingen uit het Franse Lyon. De Franse leerlingen wonen lessen bij, maken kennis met de Nederlandse cultuur en verblijven bij de Grundelieren die hun ontvangen als gastgezin.

Als de leerlingen vrijdag aankomen op het station wordt er gestart bij het café van Metropool. Daar worden tegelijkertijd lootjes getrokken voor het Sinterklaasfeest verderop in het uitwisselingsprogramma. De Franse leerlingen brengen aan het einde van hun excursie tevens een bezoek aan onze hoofdstad, Amsterdam. Er staat voor zowel de Franse als de Nederlandstalige leerlingen een educatieve week op het programma!