De vuilnismannen in de mediatheek Beats van de straat

22.02.2018 Onze leerlingen uit de eerste en tweede klas treffen bij binnenkomst een grote berg emmers, bakken en tonnen aan. Twee vuilnismannen ontdekken al vegend hun gevoel voor ritme. Ze drummen er lekker op los tot plotseling een van de kliko’s tot leven komt en meedoet. Meiden op de voorste rij gillen en lachen van schrik.

Er blijkt een derde vuilnisman in te zitten! De aandacht van het publiek verslapt geen moment en de leerlingen nemen een steeds actievere rol in. Grappige situaties, bodypercussion door de hele zaal, een battle tussen solisten op emmers. Deze vuilnismannen weten heel goed wie ze moeten uitkiezen.

Een ritmesectie van twee jongens en drie meisjes begeleiden de zaal vol ‘emmerdrummers’ bij een echte call and response. Hilariteit alom. De lekker interactieve voorstelling komt hiermee ten einde. De tijd is voorbij gevlogen.