Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Het Grundel-Cambridge-programma: very alive and kicking!

14.06.2017 Ruim 50 Grundelieren namen deel aan het officiƫle Cambridge-examen. De afsluiting van 2 jaar lang extra lesuren Cambridge Engels.

Op 29, 30 mei en 6, 7 juni hebben ruim 50 Grundelieren in Leeuwarden het officiële Cambridge-examen gedaan: 16 3vwo-leerlingen deden het heel nuttige FCE-examen en 35 5VWO-leerlingen gingen voor het prestigieuze en voor het CV waardevolle ‘Certificate in Advanced English.’

Twee jaar lang hebben onze leerlingen zich intensief beziggehouden met de Engelse taal en keihard gewerkt. Ze volgden naast de reguliere lessen Engels twee jaar lang twee lesuren “Cambridge English’ per week; ze hebben extra huiswerk gemaakt en geleerd, regelmatig Engelse boeken gelezen en veel Engelse series (zonder Nederlandse ondertiteling) gekeken. Wij zijn heel trots op onze Cambridge-leerlingen. Wat een positiviteit en inzet!

Op 8 juni zijn we samen uit eten gegaan om deze twee jaar van hard werken gezellig af te ronden en de spanning van het examen samen los te laten. Daarna is het nog een paar weken wachten op de uitslag.

Volgend jaar zullen ruim 150 leerlingen van onze school Cambridge-leerlingen zijn. De nieuwe lichting Cambridge-leerlingen (volgend schooljaar: 2V, 3H en 4V) wensen we alvast veel plezier toe. De nieuwe Cambridge-examenkandidaten wensen we heel veel succes.

De huidige examenkandidaten willen we bedanken. Jullie zijn helden!

Janneke Blenke, Ryanne Baijens en Lory Wagenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief