Informatieavond ouders groep 8-leerlingen

26.10.2018 Gaat uw kind volgend schooljaar naar het VO? Laat u op 12 november informeren over onze school.

Lyceum de Grundel biedt duurzaam onderwijs en stoomt leerlingen klaar voor de toekomst

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs?

Lyceum de Grundel: klaar voor de toekomst!

Lyceum de Grundel in Hengelo is al jaren trots op haar gedegen en aantrekkelijke onderwijs. Inmiddels zit er om dat sterke onderwijsconcept een moderne jas.

Bent u benieuwd of het onderwijs op Lyceum de Grundel past bij uw kind? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op maandag 12 november 2018.

Wat kunt u tijdens deze avond verwachten? U wordt op interactieve wijze door leerlingen en docenten geïnformeerd over het onderwijs op het Lyceum. Allereerst gaan we deze avond dieper in op het leven van een brugklasleerling. Lyceum de Grundel creëert een vertrouwde en veilige leeromgeving voor ieder kind. Zo is er eerst een wenperiode (de zogenaamde ‘zachte landing’) en wordt de leerling tijdens die periode intensief begeleid door een eigen mentor.

Daarnaast krijgt u tijdens deze avond waardevolle informatie over het mentoraat op Lyceum de Grundel: op welke manier wordt er gewerkt aan het versterken van de groepssfeer en werksfeer, hoe leren onze leerlingen leren? Wat betekent het digitale portfolio in de persoonlijke ontwikkeling van de leerling?

Verder willen wij u laten zien hoe onze lessen verrijkt worden door de inzet van de laptop. Zo kunnen leerlingen werken in eigen tempo en op eigen niveau, is samenwerken waar en wanneer je maar wilt eenvoudig en worden lessen uitdagender en afwisselender.

Ook zal de uitdaging die we bieden aan talentvolle leerlingen ook onderdeel zijn van de informatieavond. Zo verzorgen we hoogwaardig gymnasiumonderwijs met een rijk curriculum,  waarvan de Rome-reis ook deel uitmaakt, kunnen leerlingen hun Engelse taal upgraden bij de lessen Cambridge-Engels en voor wie sportief bezig zijn een passie is, bieden wij de sportklas. Dit is slechts een greep uit het brede assortiment, keuze genoeg!

Nieuwsgierig geraakt? Op maandag 12 november 2018 staat om 19.00 uur koffie of thee voor u klaar. Om 19.30 uur start de avond.

Waar?             Lyceum de Grundel, Grundellaan 36, Hengelo

Wanneer?       Maandagavond 12 november 2018: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)