Klas 4 leert zeilen op Friese wateren

16.09.2018 Klas 4 is terug van een fantastisch zeilkamp.

Een heerlijke nazomerweek op de Friese wateren én leren zeilen onder leiding van een instructeur, wie wil dat nu niet? De leerlingen van klas 4H en 4V brachten de week van 10 september tot en met 14 september door in Friesland om elkaar beter te leren kennen en om te leren zeilen. Uiteraard waren er ook genoeg andere activiteiten gepland.  

De leerlingen werden ondergebracht in accommodaties bij diverse zeilscholen in het noorden van het land. Zo sliepen de vierdeklassers van havo in Pean en de leerlingen uit 4vwo in de Veenhoop. De leerlingen sliepen gescheiden in groepen van drie tot acht leerlingen op een kamer. Een gezellige boel dus! En niet iedere nacht was er de nodige nachtrust. Overdag verkende men per zeilboot de Friese meren en ’s avonds werd er samen gegeten. Iedere avond stonden er ook nog diverse activiteiten op het programma, zo werd er bijvoorbeeld een casino georganiseerd en uiteraard was er de voorafgaand aan de laatste nacht een bonte avond.  

Al jarenlang staat deze week op het Lyceum voor de vierdeklassers bekend als een introductieactiviteit die   hoort bij de overgang naar de bovenbouw. Plezier en ontspanning staan uiteraard voorop tijdens deze dagen en tegelijkertijd is het een ideale manier om nieuwe vrienden te maken en je nieuwe medeleerlingen te leren kennen. Mede dankzij de organisatie en de hulp van ouderejaars leerlingen was ook dit jaar was de zeilwerkweek weer een groot succes!