Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

GEZONDE KANTINE

17.11.2017 Lyceum de Grundel beschikt over een omgeving waar gezond eten verkrijgbaar is. Gezond eten draagt bij aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen.

We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en het maken van gezonde keuzes. In de kantine van Lyceum de Grundel kunnen zij dit in de praktijk brengen.
Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar en verbinden zich tot een verantwoord geheel.

Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Onze kantine heeft de volgende basis:

De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen de betere keuzes
De kantine hanteert deze drie uitstralingspunten:

1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes
  2. Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes
  3. Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes

De kantine stimuleert water drinken
In onze Gezonde Schoolkantine is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten. We bieden een watertappunt, watercooler, kannen met water en flesjes water.

Onze ambitie

Onze ambitie is een gouden kantine:
- Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes.
- We bieden groente en fruit aan.
- De aankleding van de kantine stimuleert leerlingen onbewust om de betere keuze te maken.

Lyceum de Grundel werkt structureel aan een Gezonde Schoolkantine

Samen met onze cateraar De Markies brengen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren wij aan de directie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief