Mano Bouzamour te gast!

17.04.2018 Schrijver Mano Bouzamour was te gast bij klas 4 en was erg openhartig.

Dinsdag 10 april bezocht schrijver Mano Bouzamour de mediatheek van het Lyceum om een lezing te geven aan klas 4 havo en vwo. Ter voorbereiding hebben leerlingen een gedeelte uit zijn debuut De belofte van Pisa gelezen of naar de documentaire De belofte op 2doc gekeken.

‘Hoe onbeschaamder hoe beter’, lachte Mano toen leraar Nederlands Derk van Deth tijdens de 4 havo-zitting de schrijver enkele vragen stelde. Later stelden de leerlingen zelf ook vragen aan de schrijver; soms persoonlijke vragen, een andere keer waren het vragen met een literair kaliber. De schrijver was openhartig in zijn antwoorden.

Bouzamour droeg voor uit eigen werk en vertelde kort iets over zijn nieuwe boek Bestsellerboy dat 1 mei 2018 gepubliceerd wordt. Zijn roman De belofte van Pisa wordt verfilmd en in september beginnen de eerst opnames.

De sfeer was goed en iedereen kijkt terug op een geslaagd schrijversbezoek!