Nieuwe brugklassers maken zich klaar voor de toekomst

04.09.2018 De nieuwe brugklassers springen deze week in het diepe: tijdens de introductieweek volgen ze lessen en diverse activiteiten.

Deze week maken de nieuwe brugklassers uitgebreid kennis met elkaar en met de school. Voor hen is er een uitdagende introductieweek ingericht die in teken staat van het verkennen van de school en ook van het verkennen van de 21e-eeuwse vaardigheden.

Op maandag werd al even lekker samen geluncht in de aula nadat er nogmaals werd kennis gemaakt met de mentor en de medeleerlingen. Op dinsdag is de schoolfotograaf op school, dus worden er eerst foto’s gemaakt en wordt er samen een ijsje gegeten. Maar het is ook best een spannende dag, vandaag worden namelijk de laptops ingericht! En dat niet alleen: ook de eerste lessen worden gevolgd. Ook is er deze dag ruimte voor een teambuildingsactiviteit en wordt er uitleg gegeven over de het Future Skills Event op donderdag.

Het klooster wordt woensdag door de nieuwe brugklassers bezet: ze zijn dan namelijk bezig met de voorbereidingen en het maken van projecten die worden getoond tijdens het event op donderdag. De dag duurt van 09.00 tot circa 14.15 uur. De leerlingen werken aan diverse projecten: van het ontwerpen van een uitnodiging op diverse multimedia-manieren tot een onderzoek naar digitale geletterdheid bij volwassenen.

Voordat de introductieweek vrijdag met een sportdag wordt afgesloten, is donderdagmiddag misschien wel het hoogtepunt: Het Future Skills Event! Alle ouders zijn overigens van harte uitgenodigd om te zien wat de 21-eeuwse vaardigheden inhouden. ’s Ochtends wordt nog even de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen, zodat het ’s middags een bruisend geheel gaat worden! Het evenement vindt plaats van 13.00 uur tot 15.00 uur, een echte aanrader!

Kortom, na de eerste week zijn alle brugklassers klaar voor hun toekomst op het Lyceum!