Succesvolle 'Grundeldagen'

26.10.2018 Lyceum de Grundel kijkt terug op een geslaagde projectweek.

Een week voor de herfstvakantie beleefde men op Lyceum de Grundel weer een geslaagde projectweek. Op school sprak men vol enthousiasme over de zogenaamde 'Grundeldagen', want voor sommige klassen stond er iedere dag iets anders op het programma dan de reguliere lessen. Een greep uit het assortiment: voor diverse klassen kwam ANBW Streetwise langs, leerlingen kregen onderwijs over complexe situaties in het dagelijks verkeer. Niet alleen belangrijk voor de eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen! De gymnasiasten werkten ook aan een bijzonder project: zij herschreven een klassieke tekst tot een toneelstuk en voerden het stuk uit in een bomvolle mediatheek. Er kwam veel publiek op af: en dat publiek kon genieten van de hapjes die de derde klassen bereid hadden.

In de bovenbouw waren er veel excursies: naar het Rijksmuseum en het Stedelijk in Amsterdam, de examenklassen gingen naar bekende hoofdsteden in Europa, zoals Berlijn, Londen en Parijs. Een andere groep beleefde een avontuurlijke survivalweek in de Alpen. Kortom, in opmaat naar de vakantie waren veel leerlingen zelf regisseur van hun eigen onderwijsproces en dat was evenzo boeiend als de reguliere lessen!