Swingend eindexamengala

14.06.2018 Bij de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal Hengelo arriveerden op sprankelende wijze de eindexamenleerlingen voor een prachtig galafeest!

Dinsdagavond 12 juni verzamelde een grote menigte zich voor de ingang van de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal Hengelo, wat daar te zien was? Een ware attractie: de gasten van het examengala arriveerden op spectaculaire wijze. Vooral de Landrover was een populair vervoersmiddel die avond, maar ook enkele sportauto’s en oldtimers reden stapvoets door de erehaag van het ontvangstcomité.

 

Er werd driftig gefotografeerd op de wijze van de paparazzi, want de heren waren in stijl en de dames hadden de schitterendste jurken aan; alsof ze uit een sprookje weggelopen waren. Tussen de luxe auto’s verscheen ook een brandweerauto, een tractor met een hefvork en tussendoor kwam Emma van den Berg per uitgedost rijwiel het parkeerterrein op: ‘just done with school’, liet ze op overtuigende wijze blijken. Zij nam een waardig applaus in ontvangst.

 

Na ontvangst met champagne trok men de zaal in waar de muziek de menigte al voorzichtig opzweepte. Er werd op het toilet nog een plukje haar of een plooitje in de pantalon gladgestreken en men trok naar de bar voor een eerste drankje. Binnen werd er gedanst en buiten werd een onderling praatje gemaakt. Halverwege de avond deed menigeen zich te goed aan een overheerlijk broodje pulled-pork en tussendoor liet men zich de gepresenteerde blokjes kaas en bitterballen goed smaken: er werd genoten en de ware feestgangers trokken na het gala bij het spoor nog even naar het centrum van Hengelo om daar het feest voort te zetten. Het was een genoeglijke avond!