Toneelstuk Ifigeneia en thema-markt

12.10.2018 Donderdag 18 oktober spelen leerlingen het zelfgemaakte toneelstuk Ifigeneia. Van harte aanbevolen!

De gymnasiumleerlingen van het Lyceum in de klassen 1 t/m 5 werken drie dagen aan een theatervoorstelling voor de ouders en andere belangstellenden. Tevens organiseren de leerlingen van 3-Havo een thema-markt waarin de thema’s uit het theaterstuk als inspiratie dienen.

De gymnasiasten hebben voorafgaand aan de projectweek zelf de tekst van het toneelstuk Ifigeneia herschreven: een buitengewoon lastige klus, die zij glansrijk voltooiden!

Het verhaal over Ifigeneia is in een toneeltekst verwerkt met als titel ‘Ifigeneia, een koningsdochter’ en wordt in ongeveer twee dagen ingestudeerd. Voor alle leerlingen die liever niet op het toneel staan zijn er deze week andere taken. Zij houden zich bezig met bijvoorbeeld het maken van de kostuums, decorstukken, rekwisieten, de muziek, belichting (techniek), de inleiding op het theaterstuk en er zijn groepjes leerlingen zijn betrokken bij  activiteiten op de thema-markt. De leerlingen hebben elkaar nodig voor het slagen van de voorstelling en de markt.

Komt dat zien en proeven!

Op donderdagmiddag 18 oktober wordt het toneelstuk opgevoerd voor publiek en kunnen ouders en bekenden en andere belangstellenden de 3-Havo-markt bezoeken. Deze dag wordt nu al van harte aanbevolen en graag zien we iedereen op ons Lyceum!

De leerlingen van het gymnasium krijgen tijdens deze dagen namelijk de kans om te ervaren hoe het is om samen verantwoordelijk te zijn voor het laten slagen van een mooie en goed verzorgde toneelvoorstelling. Daar horen kostuums, decorstukken en de technische kant bij. Het is fantastisch om aan publiek te laten zien hoe hard eraan gewerkt is!

Zo wordt er onder andere niet alleen gewerkt aan het onderzoeken van de historische achtergrond van het stuk, maar worden er ook ‘historische’ hapjes aangeboden. Tevens zijn er leerlingen die alle activiteiten, van havo en gymnasium, vastleggen in woord en beeld. We hopen een mooi digitaal verslag te kunnen maken.

Thema-markt

De leerlingen van 3-Havo krijgen de kans om in groepjes een bijdrage te leveren aan een gezamenlijke thema-markt waar ook groepjes gymnasiumleerlingen een plekje hebben voor een bijdrage met een klassiek tintje. Het thema is: Oorlog, verraad, helden en opoffering, thema’s die voorkomen in Ifigeneia, een koningskind.

Wanneer?

De markt is open op donderdag 18 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de school. De toneelvoorstelling is van 16.30 tot ongeveer 17.30 uur in de mediatheek.

Hopelijk zien we jullie op de markt of bij de voorstelling!