Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weergaloze 'laatste' gymles Bert-Jan Heins

28.06.2017 Totaal overdonderd onderging LO-docent Bert-Jan Heins de onderbreking van zijn (bijna) laatste les na 36 jaar op het Lyceum te hebben lesgegeven.

Op De Grundel is het traditie dat het personeel 'inbreekt' in de laatste les van een vertrekkende collega met een lange staat van dienst. Voor Bert-Jan Heins, die maar liefst 36 jaar vol passie gymlessen heeft verzorgd en komend schooljaar onze school verruilt voor Twickel, was de onderbreking van het vijfde lesuur totaal onverwacht. Het was natuurlijk ook niet zijn allerlaatste les, maar het was wel de laatste lesdag van de bovenbouw, die door initiator Leonie Roetenberg bij de verrassing was betrokken.

In het diepste geheim had ze collega's, leerlingen en zelfs oud-leerlingen opgetrommeld om haar LO-collega een groots afscheid te bezorgen. Ze had allen gevraagd te verzamelen in de hal van de school, getooid met een speciaalbiertje en een kaartje. Ze verwachtte zo'n honderd leerlingen (en dat zou al een geweldig aantal zijn geweest), maar al snel stroomde de hal vol. Zelfs op de trappen, buiten en tot in de kantine stonden zo'n 400 leerlingen, collega's en Bert-Jans gezin te wachten. Zelfs oud-leerlingen hadden de moeite genomen afscheid van Bert-Jan te nemen!

Een oude vlag van Lyceum de Grundel was van de zolder gevist en daar ging de groep op weg naar het sportveld. Auto's moesten minutenlang wachten tot de stoet de Beethovenlaan was overgestoken.

Op het sportveld liet oud-leerling Rens 'You never walk alone' (Heins is een enorme Feyenoord-fan) uit de boxen schallen. Totaal overdonderd zag Bert-Jan Heins het sportveld volstromen. LO-collega Leonie Roetenberg sprak hem in lovende bewoordingen toe, sprekend over zijn fanatisme op het veld en liefde voor zijn leerlingen. Bert-Jan hield - onvoorbereid - een prachtige speech over zijn passie voor zijn leerlingen en zijn vak.

Samen werd het clublied van Feyenoord gezongen, er werden rode en blauwe rookbommen afgestoken en tot slot ging eenieder in de rij staan om Bert-Jan persoonlijk te bedanken voor de fijne lessen en hem een speciaalbiertje te overhandigen.

De bel was allang gegaan toen de laatste leerling het veld verliet, Bert-Jan achterlatend met zijn gezin, de laatste groep leerlingen van die dag en een berg biertjes.

Op onze Facebook-pagina staan foto's van het afscheid van Bert-Jan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief