De Grundel levert jonge filosofe af voor finale Filosofie Olympiade!

11.03.2019 Danique Poppe (5VWO) haalt zilver op de Filosofie Olympiade en zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Rome.

Je in je vrije tijd buigen over een lastig filosofisch vraagstuk? Dan ben je wel supergemotiveerd! Danique Poppe en Mascha van Nieuwkasteele deden het, en met een glansrijk resultaat! Docent Filosofie Mirjam Jorink wist deze twee leerlingen uit haar filosofieklas te overtuigen om mee te toen aan de Filosofie Olympiade.

Afgelopen weekend reisde Danique Poppe samen met haar medeleerling Mascha van Nieuwkasteele en hun docent Mirjam Jorink af naar Leusden waar zij zouden deelnemen aan de Filosofie Olympiade. Daar wist Danique heel knap zilver te bemachtigen. In drie uur tijd moesten de jonge filosofen een Engelstalig essay schrijven over een filosofisch vraagstuk dat hun op de dag zelf aangeleverd werd.

Nu maakt Danique zich klaar voor de finale die in mei plaatsvindt in Rome. Daar gaat ze als afgevaardige Nederland vertegenwoordigen. 'Ik zit dan sowieso al in Rome, omdat we met de gymnasiumklas in dezelfde week de Rome-reis hebben', vertelt ze. Hopelijk hebben alle gymnasiasten uit klas 5 tijd om haar dan aan te moedigen. Het is hoe dan ook een heel knappe prestatie en Lyceum de Grundel feliciteert haar met het behalen van deze knappe prestatie!