Debatteam levert knappe prestatie in Provinciehuis Zwolle!

01.03.2019 Het debatteam van Lyceum de Grundel is op weg naar het Lagerhuis

Op donderdag 7 februari heeft het Lagerhuis debatwedstrijd in Zwolle plaatsgevonden en onze school deed ook dit jaar hieraan mee. We hebben hier goed voor getraind en het hele team zag er erg naar uit! Ten eerste ontmoetten we elkaar op het treinstation in Hengelo en namen wij de trein naar Zwolle. Toen we daar waren hebben we in de zaal van de vergaderzaal van de provincie mogen zitten en hebben wij een film gezien over Hope XXL en werd uitgelegd wat de bedoeling was. 

Kort hierna begonnen we al aan onze eerste ronde. Hier moest Torben ook zijn V-Rede doen, wat hij uitstekend heeft gedaan. (Een V-rede is een speech over de ideale toekomst). Het was hier behoorlijk nek-aan-nek, maar we hadden alsnog gewonnen, gelukkig! Bij de tweede ronde stonden wij tegenover het debatteam van het Montessori, wat en nogal aardige groep bleek te zijn! We deden het heel goed in deze ronde, waar Daniël en Skyler ieder prachtige speeches hebben gehouden. 

We hoopten dat we uiteindelijk hadden gewonnen, maar de jury vond toch dat het Montessori het beter deed, helaas. We hadden nu lunch, wat wel lekker was na de lange rondes. De derde ronde ging niet bepaald goed voor ons, helaas werden we geplaagd door een droogte van argumenten en bleek de tegenpartij goed voorbereid te zijn en uiteindelijk hebben we deze ronde ook verloren.  

Na de wedstrijden hebben alle teams zich weer verzameld en hebben ze bekendgemaakt wie er uiteindelijk naar halve finales gingen, hier bleken wij niet bij te horen. Maar we hebben wel een gedeelde plek gehaald met de drie andere verliezers van onze poule. We zijn dus toch nog tweede geworden (volgens de Grundel-telling)! Daarna heeft iedereen nog een zak gekregen met wat spulletjes erin en verlieten wij weer richting het station. Toen we op het station aankwamen hebben we nog wat gegeten bij Dönerix en daarna gingen wij allemaal weer naar huis toe.

 

David Hegeman