Debatteam Lyceum de Grundel weer van start!

30.09.2019 Heb jij een eigen mening en houd jij van debatteren? Kom dan naar de kennismakingsmiddag met het debatteam!

Zoals de meeste leerlingen wel weten, kent ook onze school een debatteam, waarbij leerlingen van alle klassenlagen samen werken om te leren hoe je een goed debat voert.

De structuur van het team waarborgt een deel van het succes: ervaren leerlingen leren nieuwkomers hoe een stelling voorbereid en verdedigd moet worden. Inmiddels bestaat het team alweer een jaar of tien, waarbij we grote en kleine successen hebben gehaald in diverse wedstrijden.

Als coach ben ik betrokken bij de begeleiding, maar 5 leerlingen vormen het daadwerkelijke hart van het team: Skyler Mckenney  en Torben Venema (6 vwo), Ties Oosterhuis (5 vwo) en Jesse Gietema en Daniel Hoedemakers (4 vwo). Deze leerlingen coachen de nieuwelingen, zorgen voor inhoudelijke voorbereiding of leveren ideeën aan om het team nog meer gezicht te geven.

De trainingen van dit team zijn op dinsdagmiddag, na schooltijd. Maar om te voorkomen onderbouwleerlingen lang moeten wachten begint de training om 15.00 uur.

Ook dit jaar is er weer een aantal wedstrijden gepland:

• Kennismakingsmiddag voor nieuwe leden: donderdag 3 okt. 13.30- 16.00 in lokaal LG 107
  • Mediatheekdebat: woensdag 18 dec. 14.30- 16.15
  • Voorronde Lagerhuis ( Zwolle) vrijdag 14 feb. Hele dag
  • Scholierendebat Hengelo: april 2020
  • Unicef kinderrechtendebat: 1 of 2e zaterdag in april 2020

Er komt nog een training door een externe deskundige, die vooral gaat werken aan het overtuigend presenteren. Waarschijnlijk wordt dit een donderdagochtend in nov. of dec. (na de SE periode)

Geïnteresseerden  van harte welkom bij de kennismakingstraining of bij de wedstrijd in december.

In juni van dit jaar hebben 8 leerlingen meegedaan aan het Klimaatdebat in Metropool. Hier is een mooi filmpje van gemaakt door de gemeente Hengelo, nog te zien via deze link.:

M. Jorink