Debatteam op weg naar het Lagerhuis!

02.04.2020 Het debatteam van Lyceum de Grundel had spannende wedstrijd in Zwolle.

Een tijdje geleden ging het Debatteam van Lyceum de Grundel de strijd aan tijdens een debatwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis. Nu lijkt die wedstrijd een lichtjaar geleden. Dus met weemoed kijk ik terug naar die spannende dag in Zwolle, waar iedereen nog gewoon gezellig dicht bij elkaar mocht zitten.

 

Op vrijdag 14 feb. vertrok het team vanaf het station naar Zwolle. Alle teamleden waren druk in de weer met mapjes met aantekeningen. Nog nooit was de voorbereiding zo gestructureerd geweest.

 

In het Provinciehuis aangekomen bleek dat ook onze twee jonge debaters Luuk en Lars meekonden doen in het Sterrenteam. Weer was het leuk om foto’s te maken in de grote vergaderzaal.

 

De wedstrijd begon en de zenuwen werden zichtbaar, maar bleven onder controle. Daniël speechte mooi en kreeg terecht applaus van zowel de jury als de teams. De wedstrijden daarna verliepen echter minder prettig. Net wat te arrogante tegenstanders, niet zo aardige juryleden en mogelijk ook stress zorgde dat de sfeer omsloeg. De wedstrijden werden verloren en de stemming daalde. Wat jammer!

 

Gelukkig werd er binnen het team nog ruimte voor joligheid en groepsfoto’s. We pepten elkaar op: volgende wedstrijd nemen we revanche! Daarna vertrokken we samen terug naar het station, waar Skyler snel friet kocht. Maar, die mocht niet mee in de trein, dus iedereen hapte mee op het perron. Niet-coronaproof, zou je nu zeggen!

 

Terugkijkend kan ik nu echter zeggen: wát een gezellige dag! Hopelijk kunnen we snel weer samen trainen!