Feest op het Lyceum de Grundel!

02.10.2020 Zo'n 40 leerlingen behaalden deze week hun felbegeerde Cambridge-certificaat!

Begin oktober was het feest op De Grundel. Zo’n 40 leerlingen, uit onderbouw en bovenbouw kregen het internationaal hoog aangeschreven en felbegeerde Cambridge Certificate (B2 First, C1 Advanced) uitgereikt. Samen met hun docenten vierden de leerlingen onder het genot van typisch Engelse lekkernijen dat ze hun doel hebben bereikt.

Op puur vrijwillige basis hebben onze leerlingen in extra lessen, twee jaar lang enthousiast en keihard aan hun Engels gewerkt, zodat ze het Engels nu vlot spreken en goed verstaan. Ook kunnen ze mooie Engelse teksten schrijven (emails, reports, proposals, essays) en goed Engelse teksten lezen. Hun voorbereiding op het examen werd ernstig bemoeilijkt door de corona-maatregelen afgelopen voorjaar. Toch zijn alle kandidaten geslaagd.

De Cambridge English Stream

De Engelse leerlijn is op De Grundel heel populair en succesvol. Vanaf klas 1 kunnen leerlingen er aan meedoen. Concreet betekent dit dat de kinderen in Groep 8 zich kunnen aanmelden voor de Cambridge English Stream. Vind je Engels een leuke taal en ben je bereid een extra inspanning te leveren? Dan is onze Cambridge English Stream misschien iets voor jou. Meer informatie kan verkregen worden op de ‘Informatieavond voor ouders van leerlingen groep 8’ op dinsdag 17 november.