Groeten uit Heidelberg!

14.03.2019 | Kortom Leerlingen klas 3 genieten van hun Austausch in het Duitse Heidelberg.

Vanaf de aankomst op het station in Duitsland rees de vraag al op: 'Wo ist das Schlossmuseum?' Nou, het monumentale en pittoreske Slot van Heidelberg is inmiddels verkend. Deze week vertrok klas 3havo/vwo met Duits in het pakket voor een uitwisseling met Duitse leerlingen in Heidelberg.

De leerlingen van Lyceum de Grundel volgen lessen aan een Duitstalige school en verblijven bij gastgezinnen. Iedereen maakt het goed in Heidelberg en de reis verliep voorspoedig. Naast het volgen van lessen op een Duitse school biedt het uitwisselingsprogramma ook nog een randprogramma aan: het bezoeken van het Slot Heidelberg hoort daar onder andere bij. Verder wordt uiteraard de stad verkend en hebben de Nederlandse leerlingen een gezellige tijd met hun nieuwe Duitse vrienden. Kortom, het is een heel leuke en leerzame week!