Groeten uit prachtig Rome!

10.05.2019 Gymnasiumleerlingen Lyceum de Grundel zijn op Romereis.

Voor de gymnasium leerlingen uit klas 4 en 5 zal het zo ongeveer het hoogtepunt van hun studie zijn: de Romereis! Op donderdag 9 mei vertrekken de gymnasiasten met hun begeleiders naar de ‘eeuwige stad’. Hopelijk zullen de weergoden geen roet in het eten gooien, want er staat een flink buitenprogramma te wachten.

Uiteraard worden de highlights bezocht en zullen de leerlingen veel informatie krijgen van hun docent klassieke talen. Je moet het toch eens gezien hebben in je leven: het Colosseum, de Spaanse trappen, de Sixtijnse kapel, het Forum Romanum, het Pantheon, de Trevi-fontein, circus Maximus en zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die eeuwen geleden gebouwd zijn en belangrijk zijn voor onze hedendaagse geschiedenisbeleving.

De leerlingen hebben zich voorbereid op deze reis en zullen referaten houden voor hun andere leerlingen over deze prachtige monumenten.

En reken maar dat er veel wandelkilometers gemaakt zullen worden tijdens dit verblijf in Italië. Het is voor de gymnasiumleerlingen van Lyceum de Grundel hoe dan ook een onvergetelijke reis!