Grundelieren leren over veiligheid in het verkeer!

30.09.2020 Vandaag de ANWB langs om interactieve lessen te geven over veiligheid in het verkeer!

Op woensdag 30 september kwam de ANWB-bus aan de Grundellaan om de leerlingen uit klas 1, 2 en 3 nieuwe inzichten te geven over (de gevaren) in het verkeer. Op interactieve wijze kregen de klassen workshops door professionele instructeurs.

De Verkeersworkshop ‘Ik & het verkeer!’ klas 1

Door vragen, stellingen en interactie werd leerlingen op een prikkelende en confronterende wijze duidelijk gemaakt hoe zij zelf op de fiets aan het verkeer moeten deelnemen. Ethische verkeersdilemma’s en persoonlijke verhalen vormden de rode draad van de Verkeersworkshop.

De Verkeersbus, klas 2

Leerlingen volgden in en om de opvallende Verkeersbus verschillende Hi-tech workshops. Door middel van interactieve games, een kennisquiz, de dode hoek module en een scootersimulator werden de leerlingen geconfronteerd met hun verkeersgedrag. Ook ervaarden zij hoe het is om te rijden in het donker en hoe de zichtbaarheid is. Tevens kwam het fietsen in groepen en mobiel bellen aan de orde.

Virtuele Verkeerswereld, klas 3

Voor deze leerlingen was er een programma ontwikkeld waarbij gebruik werd gemaakt van Virtual Reality. Leerlingen reden met een VR-bril op in een virtuele wereld. Zij bestuurden een fiets, scooter, auto, vrachtwagen of bus. Vanuit dit perspectief reden zij een route met allerlei verkeershindernissen en ervaarden dan hoe lastig dit is. Het leerdoel was dat de leerlingen dus zelf ervaren hoe de beleving in het verkeer is met diverse voertuigen en dat ze meer rekening gaan houden met andere weggebruikers in het verkeer.

Het waren nuttige workshops die de leerlingen aan het denken hebben gezet over verkeersveiligheid!