Gutentag! Wir sind in Borken!

05.02.2019 Leerlingen uit klas 4 en 5 met Duits in het pakket logeren een week bij Duitse gastgezinnen in Borken.

Op maandagmiddag vertrok de bus vanaf de Grundellaan naar het Duitse Borken. Een groep gemotiveerde leerlingen uit klas 4 en 5 die zich graag willen verdiepen in de Duitse taal en cultuur brengen een week door bij Duitse gastgezinnen en volgen lessen op een Duitse middelbare school met leeftijdgenoten. Het jaarlijkse uitstapje naar Borken kan altijd rekenen op 'viel SpaB'.

Het thema tijdens deze week is 'Media' (gevaren van media). Als onderdeel van dat thema bezoeken de leerlingen de televisiestudio's van de WDR in Keulen en ze gaan onder professionele begeleiding een eigen film maken in de 'Ausbildungsfernsehen Marl'. Er zal tijdens deze week ook tijd zijn om de stad Keulen te bezoeken. Kortom, de leerlingen nemen deel aan lessen op een Duitstalig gymnasium en zullen hun uitwisselingsstudenten en gastgezinnen goed leren kennen!