Leerlingen van Lyceum de Grundel worden Futureproof gemaakt!

05.11.2020 Op 3 november is het onderwijsprogramma Futureproof gestart op Lyceum de Grundel voor leerlingen van het vak bedrijfseconomie in 4 havo.

Leerlingen van Lyceum de Grundel in Hengelo worden Futureproof gemaakt!

Op 3 november j.l. is het onderwijsprogramma Futureproof gestart op Lyceum de Grundel voor leerlingen van het vak bedrijfseconomie in 4 havo. De leerlingen zullen elke dinsdagmiddag, 16 weken lang, les krijgen over sociaal ondernemen en burgerschap.

Jongeren zijn de helden van de toekomst en met Futureproof bouwen zij aan die van hen én die van een ander. Door het onderwijsprogramma durven ze de uitdagingen van morgen aan: sociaal én duurzaam. Zo werken we samen aan een mooiere buurt, school of stad.

Leerlingen leren praktische en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan het klimaat, plastic soep, eerlijke kleding of eenzaamheid onder jongeren. In 16 weken werken ze toe naar een product of zetten een fictieve, sociale onderneming op, zoals klimaatvriendelijke notitieblokken gemaakt van steen in plaats van bomen of een ansichtkaartenlijn voor gelegenheden waar Hallmark geen kaarten voor heeft.

Hier werken we naartoe in twee fases:

● Introductie sociaal ondernemerschap: Ieder programma bestaat uit een introductieen

inspiratiefase, waarin de leerlingen de basis leren van sociaal ondernemen en

een keuze maken voor het thema of product waaraan ze gaan werken.

● Ontwerp je eigen product of dienst: De volgende fase werken ze volgens de Design

Thinking methode in een team aan een product of opdracht van een sociale

onderneming, begeleid door business coaches.

Futureproof bestaat uit vier voorlopers op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen,

namelijk: Social Enterprise NL, Starters4Communities, Social Impact Factory en Fawaka

Ondernemersschool. Futureproof is onderdeel van Maatschappelijke Diensttijd.

Hoe zullen de leerlingen de sociale cohesie in Hengelo bevorderen en met welke plannen

zullen zij Hengelo verduurzamen? Hou het in de gaten op onze Facebook: @FutureproofNL, Instagram: @areyoufutureproof en LinkedIn: Futureproof NL!