Lyceum de Grundel doet mee aan Olympic Moves

25.03.2019 De Grundel verwacht hoge ogen te gooien tijdens sporttoernooi!

Er staat een prachtige agenda met sportieve activiteiten te wachten voor de leerlingen van Lyceum de Grundel die meedoen aan de Olympic Moves!

Op diverse data in april doen leerlingen uit onder- en bovenbouwklassen mee aan diverse sportdisciplines in Nederland. De toernooien bestaan onder andere uit voetbal, hockey, trampolinespringen en volleybal. Tijdens de LO-lessen zijn er diverse selecties samengesteld.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevings-wereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen - door samen te sporten - onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Het lijstje met data is als volgt:

Vrijdag 5 april: Voetbal in Hoogeveen

Vrijdag 5 april: Trampolinespringen in Hoogeveen

Dinsdag 9 april: Volleybal in Raalte en Nijverdal (meisjes)

Donderdag 11 april: Hockey in Assen

Woensdag 17 april: Volleybal in Oldenzaal (jongens)