Lyon: c'est magnifique!

16.05.2019 Leerlingen uit klas 4 en 5 met Frans hadden een mooie uitwisseling met Franse scholieren uit Lyon.

Deze week kwamen de Grundelieren terug van een week Frankrijk. De Hengelose scholieren verbleven in Lyon bij gastgezinnen en hebben flink gewerkt aan hun Franse taal en cultuur. Er zijn natuurlijk lessen in het Frans gevolgd, maar er was ook ruimte voor andere vormen van integratie. Tijdens deze tiende uitwisseling alweer was er een eindfeest met variant van petje op petje af: rode ballon of oranje ballon: een quiz over Nederland die we gemaakt hebben voor de Fransen. De Franse studenten hadden een zelfgemaakt dagboek bijgehouden over hun tijd in Nederland en hebben daar ook een filmpje overgemaakt. C'est bon!