Streetwise: Next Level bezoekt Lyceum de Grundel!

05.09.2019 Op woensdag 11 september krijgen klas 1, 2 en 3 diverse workshops over de gevaren in het verkeer.

Op woensdag 11 september vindt voor leerlingen uit de onderbouw het verkeersproject Streetwise Next Level plaats.

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar lopen veel risico in het verkeer. Er moeten ineens grotere afstanden overbrugd worden. Het groepsgedrag en afleiding, door onder andere de mobiele telefoon, speelt in toenemende mate een rol.

Daarom heeft de ANWB het verkeersprogramma Streetwise next level ontwikkeld. Een interactief verkeersprogramma, dat landelijk wordt ingezet voor de eerste drie leerjaren van alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Het verkeersprogramma wordt gegeven door professionele ANWB-instructeurs.

Drie diverse en interactive verkeersprogramma’s hebben als algemeen doel om een positieve gedragsverandering te beïnvloeden op het gebied van verkeer. Hierbij valt te denken aan een kennisquiz, scootersimulatoren, zelfreflectie op eigen verkeerssituaties, en ook met behulp van een vr-bril worden leerlingen op de plek van andere bestuurders gezet. Zo zijn zij bijvoorbeeld een fietser, automobilist of vrachtwagenchauffeur. Op deze manier zien zij hoe andere weggebruikers naar het verkeer kijken en worden ze zich bewust van hoe zij zelf deelnemen aan het verkeer.