Studiecentrum Lyceum de Grundel geopend!

19.11.2019 Voor leerlingen die in alle rust na schooltijd meteen aan hun huis- of leerwerk willen beginnen!

Onlangs heeft Lyceum de Grundel een eigen studiecentrum in school geopend. Dit studiecentrum is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw die behoefte hebben aan een rustige plek zonder afleiding om huiswerk te maken of om zich te concentreren op hun leerwerk en om zich te kunnen voorbereiden van toetsen.

In het studiecentrum is toezicht, dus dat betekent dat leerlingen weten dat er op hen gelet wordt tijdens hun werkzaamheden. Het studiecentrum is geopend tijdens lesuur 7, 8 en 9.

Leerlingen dienen zich vooraf aan te melden bij hun mentor. Binnenkort zullen er ook leerlingen in gesprek gaan met hun mentor om af te spreken dat de leerlingen zich een schooltrimester inschrijven voor het studiecentrum. Het kan daarbij gaan om het feit dat een leerling resultaatgerichter wil gaan werken en thuis soms toch nog iets te veel afleiding krijgt.

Voor leerlingen uit de onderbouw bestaat er op Lyceum de Grundel de huiswerkklas: eenzelfde principe waarbij er onder deskundige begeleiding eerst gekeken wordt of leerlingen aangeleerd kan worden om zelfstandig hun leergedrag te ontwikkelen.