Toptalenten 5H zien André Kuipers!

11.02.2019 Enkele toptalenten uit 5H namen vorige week deel aan de Internationale Projectweek van Saxion

Niemand minder dan ruimtevaarder André Kuipers opende vorig week in het Wilminktheater in Enschede de Internationale Projectweek van Hogeschool Saxion waar zo’n 1100 leerlingen uit binnen- en buitenland aan meededen.

En welke ambitieuze leerlingen namen ook deel aan deze projectweek? Juist! Het dreamteam 5H-leerlingen dat bestaat uit Tess Lohuis, Meike Sikking, Luuk Hessels, Dylan Schunselaar, Chris Oude Vrielink, Job Gravendeel en Niek Vincent!

Wat stond de leerlingen deze week te wachten? In ieder geval veel uitdaging, want tijdens deze week beten de studenten zich vast in een complexe bedrijfsopdracht die ze op een wetenschappelijke wijze benaderden. Bovendien is het een internationale projectweek, dus dat betekent dat er wellicht overleg gepleegd moet worden in het Duits of in het Engels. De Internationale Projectweek staat in hoog aanzien bij het wetenschappelijk onderwijs en het bedrijfsleven.

Aan de projectweek deden ook verschillende studenten van het Saxion mee, maar ook studenten uit Polen, Zwitserland, Duitsland en Schotland. Ze werkten in teams met 5H-leerlingen van Lyceum de Grundel, maar ook scholen als het Twents Carmel College De Thij uit Oldenzaal en het Bonhoeffer College uit Enschede hadden een groep leerlingen geselecteerd.

Lyceum de Grundel heeft het ontwikkelen van talenten hoog in het vaandel staan en daarop is er een speciaal deskundigheidsteam ontwikkeld dat leerlingen helpt bij het maximaliseren van hun talent: deelname aan de Internationale Projectweek Hogeschool is een van de onderdelen die daarvoor in aanmerking komen.

Het was voor onze 5H-leerlingen niet alleen een heel interessante en boeiende week, maar vooral een heel rijke ervaring!