BYOD

Selecteer een pagina:

BYOD: klaar voor de toekomst

Technologie speelt een belangrijke rol is ons leven. Deze rol zal in de toekomst alleen maar groter worden. Wij willen leerlingen voorbereiden op die toekomst. Van hen wordt straks op het HBO, WO en later verwacht dat ze over goede digitale vaardigheden beschikken. Byod-onderwijs helpt hen deze vaardigheden te ontwikkelen. BYOD-onderwijs (BYOD = Bring Your Own Device) houdt in dat leerlingen een eigen laptop (device) meenemen in de klas. Met de laptop hebben ze o.a. toegang tot digitaal lesmateriaal, kunnen ze een presentatie maken en eenvoudig informatie vinden op het internet. Voordeel van een eigen device is dat de leerling niet meer afhankelijk is van de beschikbaarheid van en beperkte rechten op vaste computers en/of laptops van school.

Leerlingen krijgen een gratis Microsoft Office365-account. Ze werken dan volledig ‘in de cloud’. Dit betekent dat ze via het internet altijd toegang hebben tot e-mail, agenda, documenten en aantekeningen. Maar BYOD-onderwijs biedt nog veel meer voordelen.

Docenten kunnen leerlingen op maat bedienen: extra lesstof om te herhalen, verbreden of verdiepen. Leerlingen kunnen hierdoor werken op eigen tempo en niveau. Leerlingen kunnen ook meer zelf bepalen aan welke onderwerpen ze aandacht willen besteden. Daarnaast wordt samenwerken eenvoudiger, waar en wanneer je maar wilt. Het onderwijs wordt daardoor aantrekkelijker, uitdagender en afwisselender.

Privacy overzicht