Selecteer een pagina:

Gymnasium: de oudheid van nu

Lyceum de Grundel is de enige Carmelschool die in Hengelo het gymnasiumonderwijs aanbiedt. Na zes jaar klassiek gymnasiumonderwijs levert het een uniek gymnasiumdiploma op! Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar bij De Grundel kan het. We bieden zelfs iets meer: leerlingen die zich inschrijven voor het gymnasium krijgen structureel het vak Cambridge English en levert het bijzondere Cambridge-certificate op dat overal ter wereld geldig is. Binnen ons gymnasium richten wij ons sterk op het uitdagen en prikkelen van de leerlingen. Een VWO-niveau, ruime belangstelling en werklust zijn de ingrediƫnten om een gymnasiumopleiding tot een succes te maken. Ons gymnasium is een mengeling van traditie en vernieuwing. De leerlingen die kiezen voor het gymnasium krijgen twee extra vakken (Grieks en Latijn). Zij houden zich bezig met het gedachtegoed van de klassieke oudheid en via diverse gymnasium-gebonden activiteiten, bijvoorbeeld de gymnasiumdagen en de Romereis, komen leerlingen in aanraking met de bakermat van onze eigen beschaving en ontdekken dat de oudheid nog springlevend is.

Op het gymnasium wordt ingezet op de hogere denkvaardigheden en bovendien is er veel aandacht voor debatteren. Iedere jaarlaag in het gymnasium kent een
excursie: zo gaat klas 1 naar Xanten, en in andere jaren worden de klassieke steden Trier, Keulen, Elst en Nijmegen aangedaan. Het hoogtepunt vindt plaats in
klas 5: de Romereis!

Privacy overzicht