Gymnasium

Gymnasium: de oudheid van nu

Zo lang geleden al, en toch blijft de klassieke oudheid je steeds weer verbazen. Kijk eens om je heen en ontdek hoeveel je gewoon in Hengelo nog kunt zien dat herinnert aan de Grieken en Romeinen. Het stadion. Een theater. Klassieke zuilen voor de muziekschool. Zelfs op school: de vorm van de mediatheek. Kijk zelf maar eens wat je dagelijks tegenkomt!

Kies je voor het gymnasium van Lyceum de Grundel, dan kom je erachter dat die oudheid nog springlevend is. Goed, je hebt er een VWO-advies voor nodig en de bereidheid je hersenen flink te laten werken. Je moet het doorzettingsvermogen en de discipline hebben om je huiswerk te doen, grammatica te leren en vertalingen te maken. Maar… je krijgt er heel wat voor terug. Je leert hoe je heel precies zo’n Griekse of Latijnse tekst kunt vertalen (wat ook van pas komt bij andere talen). Je maakt kennis met de mythologie van de Grieken en Romeinen. Je zult zien dat deze verhalen door de eeuwen heen en ook nu nog vaak worden gebruikt door schrijvers, schilders en andere kunstenaars. Je ontdekt hoe meer dan tweeduizend jaar geleden werd geleefd, gedacht, geschreven en gevochten en zult zien dat we eigenlijk best veel gemeen hebben met die oude Grieken en Romeinen. Bovendien zit de Cambridge English-Stream in het gymnasiumpakket van De Grundel waarvoor je ter afsluiting nog een waardevol certificaat krijgt!

De klassieke cultuur komt voor jou niet alleen in de lessen Latijn en Grieks tot leven, maar ook tijdens speciale gymnasiumdagen, interessante projecten (zoals de Antigone-toneeldag, waarbij je uiteindelijk zelf een scène leert schrijven en deze samen opvoert) en onvergetelijke excursies (bijvoorbeeld naar het archeologisch depot in Deventer en het Paleis op de Dam in Amsterdam). Hoogtepunt is natuurlijk de Romereis in 5-gymnasium. En o ja, vergeet niet dat je later altijd kunt zeggen: ik heb een gymnasiumdiploma van Lyceum de Grundel. En dat is niet voor iedereen weggelegd!

Kortom, kies je voor het gymnasium 'all-inclusivepakket' van Lyceum de Grundel dan krijg je:

Naast alle VWO-vakken:

- Latijn

- Grieks

- Cambridge English Stream

- Gymnasiumdagen met verdiepings- en verbredingsstof

- Excursies en reizen (onder andere: Nijmegen, Xanten, Trier, Amsterdam, Rome)

- Een persoonlijk mentoraat