Lyceum de Grundel

Selecteer een pagina:

Lyceum de Grundel: haal het beste uit jezelf!

Lyceum de Grundel biedt havo-, atheneum- en gymnasium-onderwijs voor onder- en bovenbouw en is een begrip in Hengelo. Lyceum de Grundel is gehuisvest in een mooi karakteristiek schoolgebouw, waarin door ongeveer 800 ambitieuze, leergierige leerlingen onder leiding van enthousiaste, deskundige docenten en andere medewerkers onderwijs wordt genoten. Het moderne laptoponderwijs bedient de leerling op maat, maar geven we onze traditionele lessen die leerlingen nodig hebben om de inhoud van ieder vak op orde te hebben.

Wij zijn meer dan een school voor regulier voortgezet onderwijs die leerlingen voorbereidt op het halen van een havo/vwo diploma. Op Lyceum de Grundel gaan we ervan uit dat niet alleen de cognitieve ontwikkeling, maar ook de persoonlijke en sociale ontwikkeling van belang is om betekenisvol te zijn. Al onze leerlingen zijn uniek en krijgen op onze school de ruimte uit te groeien tot wie ze willen zijn. Iedere leerling doet ertoe, maakt het verschil.

Lyceum de Grundel heeft de ambitie om excellent onderwijs te bieden. We zijn een school die vanuit een duidelijke onderwijsconcept (Gymnasium/Liberal Arts en Science, Technologie, Sportklas en Internationalisering en Ondernemen) opereert en hiermee goede resultaten weet te behalen. We zijn een school die structureel aandacht besteedt aan kwaliteitszorg om behaalde resultaten te verbeteren of te borgen. Lyceum de Grundel is een school waar leerlingen volop worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen, om kansen te benutten en talenten te ontplooien. Een school die een veilig leerklimaat biedt waarin ruimte is om eigen ideeën in te brengen en te zijn wie je bent. Een school die inspeelt op verschillen tussen leerlingen. Lyceum de Grundel is daardoor een school die haar missie en visie met hart en ziel uitdraagt en ouders en leerlingen verbindt door hen daar actief deelgenoot van te maken. We weten zeker dat onze leerlingen een mooie tijd zullen hebben, een tijd waar ze later met plezier en trots op terugkijken.

Privacy overzicht