Nieuws

Kennismakingsmiddag Debatteam Lyceum de Grundel op donderdag 23 sept. 14.30- 16.30

Het debatjaar is begonnen! Om samen weer een flitsende start te maken, is er een kennismakingsmiddag. Leerlingen met interesse voor maatschappelijke vraagstukken, die het gezellig vinden om hierover te debatteren zijn van harte welkom. Het maakt niet uit in welke klas je zit.

Nieuwe leden zijn welkom op donderdag 23 sept. 14.30 en 16.30. Meld je vooraf even aan via de mail. Eventueel regel ik dat je het 8ste les uur niet hoeft te volgen. We doen samen een aantal spelvormen. Je mag ook meteen echt in de debat, onder leiding van de ervaren leden, die je helpen met een goede voorbereiding. Lukte het niet om bij de kennismakingsmiddag aanwezig te zijn? Je kunt ook gerust later in het schooljaar aansluiten: opgave naar het onderstaande mailadres.

In het voorjaar van 2022 hopen dat we ons weer kunnen presenteren als een enthousiast, deskundig en sterk team tijdens de voorronde van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ in het provinciehuis in Zwolle!

Voor meer informatie: Mirjam Jorink: m.jorink@carmelhengelo.nl


Start schooljaar 2021-2022

Maandag 23 augustus start het nieuwe schooljaar. Wanneer moet je op school zijn?

  • 1e klassen om 10.00 uur
  • 3e en 4e klassen om 12.45 uur
  • 2e klassen om 13.00 uur
  • 5e klassen en 6 vwo om 14.15 uur

Buitenschoolse activiteiten Lyceum de Grundel

Ook dit schooljaar hebben we afgesloten met een paar heel gave activiteiten!


Klas 1, 2 en 3 op avontuur naar Outdoor Challenge Park

Op maandag 28 en dinsdag 29 juni gaat de onderbouw van Lyceum de Grundel op een gezellige en sportieve wijze het schooljaar afsluiten bij het Outdoor Challenge Park bij Oldenzaal.

Onder leiding van mentoren en andere begeleiders zullen de leerlingen bij diverse activiteiten uitgedaagd worden op eigen niveau. Hierbij valt te denken aan kano-varen, survival, boogschieten, maar ook het samenwerkingselement bij het bouwen van een vlot zal niet geschuwd worden.

Al eerder zijn leerlingen van De Grundel op avontuur geweest naar dit survivalpark: altijd stond plezier voorop en leerlingen en leraren leerden elkaar ook eens op een andere manier kennen. Op deze dag kan iedereen het beste van zichzelf laten zien. De leerlingen kunnen zich in Oldenzaal bij het Challenge Park omkleden. Sportkleding is geadviseerd. Bij de ‘wateronderdelen’ is het aan te raden wat oudere kleding aan te doen. Er is de mogelijkheid om na de activiteiten weer schone kleren aan te doen: neem die mee! Ook een stevige snack en genoeg te drinken is aan te raden.

Na zo’n gek schooljaar is het voor de leerlingen tijd om het op een te gekke manier af te sluiten: even stoom afblazen in de buitenlucht! We zien jullie daar!


Kennismakingsmiddag voor 123 nieuwe Grundelieren!

Op woensdagmiddag 8 juni was het zover: 123 leerlingen uit groep 8 die volgend schooljaar middelbaar onderwijs op onze school zullen volgen, kwamen naar De Grundel voor een gezellige kennismakingsmiddag.

Tijdens deze middag werden ze verwelkom door de heer Hoekman, leerlingcoördinator van klas 1 en 2. Hij zal na de zomervakantie een bekend gezicht worden voor hen. Daarna maakten de leerlingen kennis met elkaar en met hun nieuwe mentor. Ook was er een rondleiding door school en werden er diverse kennismakingsspelletjes in de klas gedaan.

Voordat de leerlingen op hun fiets sprongen was er nog even tijd voor een lekkere snack. Nog een paar weken en dan breekt voor deze enthousiastelingen weer een heel nieuw tijdperk aan!

Eindexamen De Grundel begonnen!

De eindexamens zijn begonnen! We wensen alle leerlingen veel succes met het maken van de examens. De slaag- en zakregeling is dit schooljaar aangepast. Op donderdag 10 juni krijgen de kandidaten te horen wat de uitslag is.


Interactieve dansvoorstelling klas 4

Danstheater AYA bezoekt Lyceum de Grundel met hun interactieve voorstelling Tinten: dans en discussie over kleur en cultuur!


Studeren in de meivakantie eindexamenleerlingen


Bijles eindexamen Lyceum de Grundel

Op maandag 3, dinsdag 4 en donderdag 6 mei organiseert Carmel Hengelo een studiecentrum op het Twickel College aan de Woolderesweg in Hengelo voor eindexamenleerlingen VMBO, Havo en VWO. Tijdens deze drie dagen ben je van 09.00 tot 16.00 uur welkom om zelf te studeren, zachtjes te overleggen in groepjes en welkom in uitlegklassen.

Docenten van diverse locaties zijn op een of meerdere dagen aanwezig. Ook enkele docenten van Lyceum de Grundel zullen er op sommige dagen zijn. Voor diverse vakken zijn er (meestal) docenten aanwezig die kunnen helpen met de eindexamenstof.

Mocht je eens een dag of een paar dagen in een andere omgeving willen studeren, dan biedt Carmel Hengelo hiertoe de mogelijkheid. Je ontvangt hierover nog meer informatie.


Filmdag toneelgroep Grundel op de planken

Op donderdag 1 april zal de toneelgroep Grundel op de planken hun voorstelling 'We will rock you!' gaan filmen. Het langverwachte stuk zou eigenlijk op de planken verschijnen voor publiek, maar vanwege de grote belangstelling en de corona-maatregelen leek een live-voorstelling nu niet verstandig volgens de regisseur. 'Daarom maken we er nu een film van', zegt ze. 'Komt dat zien!'

Grundel op de planken verfilmd


Workshop skateboarden Sportklas

Onlangs heeft Sportklas 17 een gave workshop skateboarden genoten bij het skatepark van Hengelo. De leerlingen vonden onwijs gaaf dat er weer in groepsverband buiten gesport kon worden. Bovendien was dit weer eens een heel andere sport die beoefend werd!

Workshop skateboarden!Presentaties voor leerlingen 3e klas

De presentaties over de nieuwe vakken staan voor jullie klaar.
Via onderstaande links zijn ze te bekijken en beluisteren.

Bedrijfseconomie (11:05 min)
Kunst
(11:24 min)
Maatschappijwetenschappen (11:17 min)
Informatica
(17:12 min)
Filosofie
(12:40 min)
NLT havo
(3:14 min)
NLT vwo
(3:47 min)
* NLT = Natuur Leven en Technologie

Online onderwijs op Lyceum de Grundel

Online Onderwijs bij Lyceum de Grundel


16.12.2020 Vanaf vandaag tot 9 februari 2021 verzorgen we op Lyceum de Grundel weer online onderwijs.

Er zijn wel een paar uitzonderingen:

  • Leerlingen uit examenklassen volgen gewoon les op school;
  • Leerlingen uit PTA-klassen (4H/5H/4V/5V/6V) maken SE-toetsen op school.

Mocht je dringende vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij je mentor.