Studeren in de meivakantie eindexamenleerlingen

Bijles eindexamen Lyceum de Grundel

Op maandag 3, dinsdag 4 en donderdag 6 mei organiseert Carmel Hengelo een studiecentrum op het Twickel College aan de Woolderesweg in Hengelo voor eindexamenleerlingen VMBO, Havo en VWO. Tijdens deze drie dagen ben je van 09.00 tot 16.00 uur welkom om zelf te studeren, zachtjes te overleggen in groepjes en welkom in uitlegklassen.

Docenten van diverse locaties zijn op een of meerdere dagen aanwezig. Ook enkele docenten van Lyceum de Grundel zullen er op sommige dagen zijn. Voor diverse vakken zijn er (meestal) docenten aanwezig die kunnen helpen met de eindexamenstof.

Mocht je eens een dag of een paar dagen in een andere omgeving willen studeren, dan biedt Carmel Hengelo hiertoe de mogelijkheid. Je ontvangt hierover nog meer informatie.

Filmdag toneelgroep Grundel op de planken

Op donderdag 1 april zal de toneelgroep Grundel op de planken hun voorstelling 'We will rock you!' gaan filmen. Het langverwachte stuk zou eigenlijk op de planken verschijnen voor publiek, maar vanwege de grote belangstelling en de corona-maatregelen leek een live-voorstelling nu niet verstandig volgens de regisseur. 'Daarom maken we er nu een film van', zegt ze. 'Komt dat zien!'

Grundel op de planken verfilmd

Workshop skateboarden Sportklas

Onlangs heeft Sportklas 17 een gave workshop skateboarden genoten bij het skatepark van Hengelo. De leerlingen vonden onwijs gaaf dat er weer in groepsverband buiten gesport kon worden. Bovendien was dit weer eens een heel andere sport die beoefend werd!

Workshop skateboarden!

Presentaties voor leerlingen 3e klas

De presentaties over de nieuwe vakken staan voor jullie klaar.
Via onderstaande links zijn ze te bekijken en beluisteren.

Bedrijfseconomie (11:05 min)
(11:24 min)
Maatschappijwetenschappen (11:17 min)
Informatica
(17:12 min)
Filosofie
(12:40 min)
NLT havo
(3:14 min)
NLT vwo
(3:47 min)
* NLT = Natuur Leven en Technologie

Online onderwijs op Lyceum de Grundel

Online Onderwijs bij Lyceum de Grundel

16.12.2020 Vanaf vandaag tot 9 februari 2021 verzorgen we op Lyceum de Grundel weer online onderwijs.

Er zijn wel een paar uitzonderingen:

• Leerlingen uit examenklassen volgen gewoon les op school;
  • Leerlingen uit PTA-klassen (4H/5H/4V/5V/6V) maken SE-toetsen op school.

Mocht je dringende vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij je mentor.