Debatteam op weg naar het Lagerhuis!

08 feb

Is het een goed idee om jongeren te verleiden om docent te worden? Moeten we woningen bouwen in de uiterwaarden? En, plantaardig eten, moet dat de nieuwe norm worden? Ook dit jaar zat de grootste debatwedstrijd van Nederland weer vol met actuele stellingen.

Ook het debatteam van De Grundel is op 8 feb. op pad gegaan. In het provinciehuis in Zwolle namen ze het op tegen andere scholen uit de regio. Extra spannend was het voor onze zogenaamde junior-debaters, leerlingen zoals Jesse, Max en Maik die nog in de onderbouw zitten. Hoe reageer je op 10 5e-klassers die allemaal tegelijk gaan staan als jij het woord neemt? Daar is best was stressbeheersing voor nodig. Ook Lynn en Sophie waren nieuw. Gelukkig waren er ook genoeg ervaren krachten als Timo, Ysbrand en Rik, die op gezette tijden de kastanjes uit het vuur haalden. Daarbij hadden we ook Hugo bij ons, die nauwelijks bij de voorbereidingen was geweest, maar erg goed is om op cruciale momenten met een droge opmerking de lachers op zijn hand te krijgen. Inke mengde zich ook in het debat met veel passie, maar Lars, als teamcaptain was de echte allrounder.

De wedstrijd tegen het Noordik verloren we, maar zij zouden ook een finaleplaats weten te bemachtigen. De wedstrijd tegen het Gymnasium Celeanum werd nipt verloren, maar het team van het Twickel, daar werd op een mooie manier van gewonnen.

Het was niet alleen een leerzame, maar ook een hele gezellige dag! Met dank aan Arriva (we kwamen toch zonder problemen in Zwolle met de trein), de mensen van het Debatbureau (zoals oud-leerling Sacha Goldenbow én de dochter van mevrouw Willems !) en alle deelnemende leerlingen.

Privacy overzicht