Eerste Open Lesmiddag groot succes!

08 nov

‘Weet jij al naar welke school je volgend jaar gaat? Volg jij hier ook de topklas?’ Het waren zomaar wat vragen die je kon horen als je op dinsdagmiddag 8 november tussen 15:00 uur en 16:30 uur rondliep op Lyceum de Grundel.

Leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen volgden tijdens deze middag ‘mini-lessen’ om alvast kennis te maken met het onderwijs dat ze volgend schooljaar kunnen gaan volgen. Maar liefst 260 geïnteresseerde leerlingen mochten we afgelopen dinsdag ontvangen!

Al enkele jaren wordt met veel succes de Open Lesmiddag gehouden op onze school. Bij diverse vakken kunnen leerlingen uit groep 8 in een -voor deze gelegenheid- samengesteld klasje alvast een indruk krijgen hoe het is om naar ‘de grote school’ te gaan.

Ook deze editie van de Open Lesmiddag was weer een groot succes. Er waren veel geïnteresseerde leerlingen (jonge Grundelieren?) die zich van de ene verwondering in de andere stortten bij diverse vakken die voor hen nieuw waren. Wie heeft er al eens drop gemaakt op school? De leerlingen die een paar weken geleden scheikunde volgden tijdens deze middag op Lyceum de Grundel hebben al flink wat geleerd!

Er zijn later dit schooljaar nog meer mogelijkheden om al een beetje leerling op De Grundel te zijn:

• Dinsdag 14 februari 2023: een algemene open lesmiddag
  • Dinsdag 21 februari 2023: een algemene open lesmiddag