Internationaliseringsprogramma met Lyon was 'grande' succes!

Uitwisseling met leerlingen van het lycée Immaculée Conception uit Lyon

Mijn klasgenoten en ik zijn in december naar Lyon geweest, en zijn in gastgezinnen verbleven met Franse uitwisselingsstudenten. Het was heel leuk. We hebben de Franse school gezien en de Franse omgeving. Je leert veel meer als je in een gastgezin verblijft dan wanneer je gewoon op reis gaat. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat sommige dingen op een bepaalde manier worden uitgesproken die je vanuit een boek niet zou kunnen leren. Ook was het verschil tussen scholen heel leuk om te zien. De scholen daar waren kleiner en het was er strenger.

De Fransen zijn hier ook vijf dagen geweest afgelopen februari. Hier hebben we het ook leuk gehad en hebben we de toren van Hengelo beklommen en gebowld. Ook zijn ze hier naar school geweest. Er kwamen nog meer cultuurverschillen naar voren zoals dat veel Fransen wat langzamer waren in de ochtend, en dat in mijn geval mijn Franse uitwisselingsstudent helemaal niet kon fietsen.

Al met al was het een hele leuke en leerzame ervaring!

Selena (5V1)

Privacy overzicht