Uitwisseling/Austausch Hengelo - Borken

01 mei

Op woensdag 10 april en vrijdag 12 april hebben leerlingen uit 5V volop kunnen genieten van het jaarlijks terugkerende 2 daagse uitwisselingsprogramma tussen Gymnasium de Grundel uit Hengelo en het Gymnasium Remigianum uit Borken. De doelstelling om tijdens deze ontmoetingen tot internationale en culturele uitruil te komen is ook dit jaar weer zeer geslaagd te noemen. Niet alleen de weergoden waren ons zeer goed gezind, ook hadden beide deelnemende groepen de juiste chemie om het tot een geslaagd samenzijn te maken. Met programmapunten zoals speeddaten, een creatieve les, het ontdekken van elkaars school, een competitief potje Nederland tegen Duitsland - En dan heb ik het natuurlijk over voetbal. Wij hebben overigens gewonnen- , een stadswandeling door beide steden en een sportief einde met het Kletterwald in Borken en lasergamen in Nederland. Goed om te vermelden is ook het feit dat wij voor deze uitwisseling financiële steun hebben gekregen via Kleinprojekte van Euregio #interregdnl, die dit soort initiatieven toejuicht en dus ook van harte ondersteunt!

J. Boujlida

Docent Duits

Mentor 5V

Extra vermelding :

Toekenning en subsidie voor het project “Uitwisseling met Borken” (Projectnr.32094.0054)

Binnen het kleinprojectenfonds. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland met zijn programmapartners en medegefinancierd door de Europese Unie (EU)

Privacy overzicht