Onderwijsaanbod: havo / atheneum / gymnasium

Selecteer een pagina:

Ons onderwijs

Lyceum de Grundel is een school met onderwijs voor havo, atheneum en gymnasium.

Verdieping en verbreding

Op Lyceum de Grundel is er oog voor talent:

• Cambridge-English met een officieel internationaal erkend certificaat.
  • examenvak Filosofie
  • het debatteam
  • muziek/theater/cultuur: Grundel op de planken
  • Internationalisering (excursies naar o.a. Berlijn, Parijs, Londen, Rome)
  • Huiswerkbegeleiding

Onderbouw havo, atheneum en gymnasium

De onderbouw duurt twee jaar. Alle tijd om de juiste richting te kiezen. Het eerste jaar zitten de leerlingen in een havo/atheneumklas, een atheneumklas
of een gymnasium/atheneum+ klas. Bij de plaatsing is het advies van de basisschool leidend. Leerlingen met bijzondere talenten geven we graag extra uitdaging. Zo kunnen
jongeren met een passie voor sport terecht in onze sportklas. Voor meerbegaafden is er een Talentenprogramma in samenwerking met Universiteit Twente en Saxion. Sommige leerlingen weten al snel of ze voor havo of atheneum kiezen. Anderen hebben meer tijd nodig. Dat kan bij ons. Deze leerlingen blijven gewoon nog een jaar langer in een gemengde havo/atheneumklas, totdat ook zij de beste route hebben gevonden voor de bovenbouw. Iedere leerling krijgt een mentor. Onze mentoren zijn opgeleid om leerlingen te helpen met het aanbrengen van structuur, plannen en kunnen leerlingen desgewenst helpen met de begeleiding van huiswerk. Decanen helpen ouders en leerlingen bij het maken van belangrijke keuzes in de schoolloopbaan. Alles ter voorbereiding op een geslaagde opleiding, een passende vervolgstudie en een mooie toekomst.

Bovenbouw havo, atheneum en gymnasium

De bovenbouw duurt drie jaar op het havo en vier jaar op het vwo. Na de havo-opleiding kunnen leerlingen ervoor kiezen om hun studieloopbaan op het vwo te vervolgen. Gaandeweg werken de leerlingen steeds zelfstandiger en worden ze meer zelf verantwoordelijk voor hun leerresultaten. Dit onder meer met het oog op hun vervolgstudie, waar eveneens een zelfstandige werkhouding verwacht wordt van studenten. Natuurlijk is het leren omgaan met meer zelfstandigheid een geleidelijk proces en onze docenten begeleiden de leerlingen daarin. Leerlingen volgen niet allemaal hetzelfde programma. Ze kiezen een profiel dat het best bij hun talenten en interesses aansluit. Ze kunnen kiezen uit:

• natuur en techniek;
  • natuur en gezondheid;
  • economie en maatschappij;
  • cultuur en maatschappij.

Privacy overzicht