Sportklas

Selecteer een pagina:

Sportklas... een sportieve uitdaging

Vind je het heerlijk om te sporten? Wil je geen sportprogramma missen? Ben je altijd op het sportveld of in de gymzaal te vinden? Wil je steeds sneller, hoger, verder en beter? En, vind je het leuk om sportwedstrijden/toernooien te organiseren of begeleiden?

Dan hoor je thuis in de sportklas van Lyceum De Grundel. Dat is een speciale klas met leerlingen die allemaal gek zijn op sport. Ze vinden allerlei sporten leuk en zijn daar behoorlijk goed in. Bovendien helpen ze graag met het opzetten van allerlei activiteiten voor andere leerlingen, zoals sportdagen en toernooien.

Wat houdt dat in, de sportklas?

Een leerling in de sportklas krijgt elke week twee extra lesuren sport. Dit betekent dat de leerling in de sportklas per week vijf uur sport heeft! De sportklas begint in klas 1, en in de volgende klas blijven de leerlingen als sportklas bij elkaar. Die extra sporturen kunnen gymlessen zijn, maar ook activiteiten buiten de school. Denk aan proeftrainingen op de golf- of tennisbaan, boksen, HITT-training bij een fitnesscentrum, waterskiën, karten of bij een klimvereniging. Maar ook aan andere activiteiten, zoals bos- en terreinspelen of een sportproject. Verder zal de sportklas op kamp gaan. In het 1e jaar op landkamp en in het 2e jaar op skikamp.

Een sportklasser doet niet alleen zelf veel aan sport. Ze worden ook toppers in het organiseren van sportwedstrijden, sportdagen en toernooien voor medeleerlingen of leerlingen van groep 8. Zo leren de leerlingen ook samenwerken, overleggen, verantwoordelijkheid nemen en leiding geven.

Is iedereen geschikt voor de sportklas?

Een leerling in de sportklas heeft een HAVO- of VWO-advies. Een sportklasser moet goed kunnen plannen en niet uren achter de spelcomputer zitten voordat hij of zij met het huiswerk start. Sportklassers werken sneller en beter. Ze hoeven geen topsporter te zijn. Ze moeten sportief zijn aangelegd en hun mannetje (of vrouwtje) staan in verschillende sporten. Tevens hebben sportklassers belangstelling voor het organiseren van allerlei activiteiten. Je moet het vooral leuk vinden om je te verdiepen en verbreden in verschillende sporten.

Plezier staat voorop!

Sportlijn… meer dan sporten!

Wat houdt de Sportlijn precies in?

Je gaat verschillende activiteiten organiseren en ook zelf uitdagende en sportieve activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld: het organiseren van een voetbaltoernooi voor een leerjaar van de Grundel, het organiseren van de sportdag van de eerste klas, het begeleiden van activiteiten van de sportklas of het zeilkamp. Voorbeelden van eigen activiteiten kunnen zijn: waterskiën, dagje skiën, boomklimmen bij Avatarz of trampoline springen bij een trampolinepark.

Wie kan zich inschrijven?

De Sportlijn staat los van de sportklas. Dit betekent dat alle leerlingen zich kunnen inschrijven. Een vereiste is dat de leerling gemotiveerd is om verschillende activiteiten te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren. De Sportlijn-leerlingen komen regelmatig bij elkaar om activiteiten te bedenken en te organiseren of om samen lekker op eigen niveau te sporten. Het Sportlijn contactmoment voor deze leerlingen zal waarschijnlijk op vrijdag het 8e of 9e uur zijn, dit is buiten de gewone lestijden. De Sportlijn is een vrijwillig vak buiten de reguliere lessen om. Maar de deelname is niet vrijblijvend.

Is de Sportlijn iets voor jou?

Naast het feit dat je je in de sport verdiept, komen er ook allerlei andere facetten bij kijken. Neem bijvoorbeeld het contact leggen met sportverenigingen, het opstellen van brieven of enquêtes, het maken van toernooischema’s, het helpen van het beheren van het budget, e.d. De ervaring die je opdoet, kan een steun zijn bij een eventuele vervolgstudie. Het programma ligt niet vast, maar in overleg met de docent geven jij en de medeleerlingen zelf invulling aan alle activiteiten.

Kosten

De kosten staan niet vast, maar zijn afhankelijk van de (buitenschoolse) activiteiten.

Privacy overzicht