Leerlingbegeleiding en passend onderwijs

Selecteer een pagina:

Op Lyceum de Grundel kunnen leerlingen ook terecht als ze net iets meer aandacht of begeleiding nodig hebben dan andere leerlingen. We hebben een goed gestructureerde leerlingbegeleiding op school: van opgeleide mentoren tot een zorgcoƶrdinator. Van concentratieproblemen tot dyslexie: hier ben je aan het goede adres!

Mentor

In ieder leerjaar krijg je een eigen mentor. De mentor is het centrale aanspreekpunt voor leerling en ouder. Wekelijks zijn er mentorlessen waarbij je mentor je kan helpen met alles wat er leeft op school: van het plannen van je huiswerk tot helpen met het kiezen van een vervolgstudie. De mentor kent jou het beste!

BWP en leerlingbegeleiding

Soms zijn er zaken die meer zorg en aandacht verdienen: als er thuis iets aan de hand is bijvoorbeeld, of als het in de klas even niet goed gaat, dan kun je terecht bij de leerlingbegeleider. Samen met je mentor kijk je of een leerlingbegeleider je dan verder kan helpen.

Ook hebben we een Begeleide Leer- en Werkplek (BWP). Dat is een rustig en klein lokaal en daar zit altijd iemand om je weer op weg te helpen. Soms is samen even praten over een schooldag al genoeg. Of samen even kijken of je planning in orde was.

Het is goed om lastige problemen samen op te lossen. Als de zorgen wat ingewikkelder zijn, wordt er in overleg met thuis professionele hulp ingeschakeld.

Privacy overzicht